Autovabal päeval saab ühissõidukis tasuta sõita

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes

Autovabal päeval, 22. septembril on kõigil rohelise kaardi kasutajatel õigus Tallinna ühtse piletisüsteemi ühistranspordi liinidel tasuta sõita.

«Tallinnas on  autovaba päeva korraldatud juba aastast 2000 ja traditsioon jätkub ka käesoleval aastal,» ütles abilinnapea Kalle Klandorf. «Kõigile ühistranspordi kasutajatele, kes valideerivad oma sõiduõiguse ühiskaardiga või mõne muu piletimüügisüsteemis registreeritud andmekandjaga, on sõit 22. septembril tasuta ja validaator neile piletit ei müü.»

Autovaba päev on iga aasta 22. septembril tähistatav rahvusvaheline tähtpäev, millega autovaba liikumine suunab ühiskonna tähelepanu autostumise probleemidele.

Tallinn on üks 1600 Euroopa linnast, kus korraldatakse juba 15 aastat liikuvusnädalat. Seitsmendat aastat järjest viib linn septembris läbi keskkonnasõbraliku liikumise kuu. Sellel päeval püütakse vähendada liiklust linnas või mõnes linnapiirkonnas. Samal päeval, 22. septembril viib transpordiamet läbi orienteerumisvõistluse Tallinna ühistranspordiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles