Tammelinna päevad algavad teisipäeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Tammelinna elurajoon arhitekt Indrek Näki pilgu läbi.
Uus-Tammelinna elurajoon arhitekt Indrek Näki pilgu läbi. Foto: Nordecon AS

Teisipäeval algavad 15. Tammelinna päevad pakuvad viie päeva vältel tammelinlastele ja tartlastele suunatud tegevusi ja üritusi, mis näitavad linnaosa erinevaid tahke.

Suurem osa üritustest on sobilikud mõnusaks ajaveetmiseks koos pere või sõpradega. 15. Tammelinna linnaosapäevad saavad alguse teisipäeval Tartu Kristlikus põhikoolis kontserdi ja näituse avamisega. Avamispäevale järgneval kolmapäeval kutsuvad Oskar Lutsu majamuuseum ja Tammelinna raamatukogu huvilised külla ning mõlemas paigas võib leida erinevaid lastele mõeldud tegevusi. Õhtul toimub salongiõhtu Oskar Lutsu majamuuseumis, kus külas on Tartu Pauluse kiriku õpetaja Kristjan Luhamets. Vestlusõhtut modereerib Tiina Konsen.

Neljapäeval on võimalik tuua tõrusid ja teisi sügisande Tõrukese lasteaeda. Kogumispunkt on avatud kella 16–18 ja seekordsed sügisannid annetatakse Alaveski loomapargile. Tublimatele jagajatele on auhinnad. Päeva jääb lõpetama Tammelinna raamatukogus toimuv ning kell 18 algav ajalooõhtu “100 minutit Tammelinna ajaloost” millest räägib Tamme kooli direktor Vallo Reimaa.

Reedel ootab endale külla Tamme kool, kus esmalt toimub lemmikloomapäev ja pärast seda algab filmiõhtu. Seekord tuleb vaatamisele armastatud Eesti mängufilm „Seltsimees laps” koos režissööri tervitusega.

Laupäeval toimub suur perepäev, mis algab rongkäiguga Tamme kooli juures Tamme staadionile, kus tänavune Tammelinna päevade raames peetav suur perepäev aset leiab. Sündmuse avamisele järgnevad Twisteri lastejooksud, mis eristub teistest lastejooksudest juba seetõttu, et lapsed saavad läbida jooksudistantsi sarnaselt tippsportlastele staadioni tartaankattel. Iga suur ja väike jooksusõber saab preemiaks Twisteri jäätise ja diplomi. Lastejooksud algavad kohe pärast avamist ehk kell 11.30. Päev jätkub mitmete esinemiste, etteastete ja näidisdemonstratsioonidega. Juba mitmendat aastat toimub perepäeva raames kila-kola laat, kus saab osta-müüa enda väikeseks jäänud asju või sügisande ja muud sellist. Esmakordselt on Tammelinna päevade raames kohal on ka Geenivaramu ning saab huvilistel on võimalik panustada geenikogumise projekti hüvanguks ja täita kohapeal liitumise ankeet ning loovutada vajalik kogus verd. Perepäev kestab kella 14-ni.

Perepäeval on kohal Tammelinna raamatukogu, Oskar Lutsu majamuuseum, Tartu Rahvaülikool, Tartu Mill, Kaitseliidu Tartu maleva Tamme malevkond, Tartu Ülikooli Eesti Geenivaramu,  Tartu jalgpalliklubi Welco, Eesti Vanglateenistus, Lõuna-Eesti veepäästekoerte grupp "Märjad käpad", Tammepesa mängumaa ja Säästva renoveerimise infokeskus. Tammelinna perepäeval esinevad orkester Tamme, samuti Tamme kooli ja Kristliku põhikooli õpilased.

Avatud on Tammelinna kila-kola laat ja pop-up kodukohvikuteala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles