Altkäemaksus kahtlustatava dotsendi tool veel ei kõigu (2)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli kliinikumi nakkusosakonna juhatajat Matti Maimetsa kahtlustatakse kallutatud otsuste tegemises ravimite hankimisel.
Tartu Ülikooli kliinikumi nakkusosakonna juhatajat Matti Maimetsa kahtlustatakse kallutatud otsuste tegemises ravimite hankimisel. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu Ülikooli kliinikumi sisekliiniku nakkushaiguste osakonna juhataja, ülikooli infektsioonihaiguste õppetooli juhataja Matti Maimets (62) sai nädal tagasi keskkriminaalpolitseilt kahtlustuse korduvas altkäemaksu võtmises.

Politsei luubi all on Maimetsa töö sotsiaalministeeriumi juurde kuuluvas antiretroviirusravimite hankimisega tegelevas komisjonis. See komisjon tellib riigi raha eest ravimeid, mida arstid kirjutavad välja Eesti HIV-positiivsetele ja aidsihaigetele.

Mullu suurendas riik HIV- ja aidsiravimite eelarvet 10 miljonilt 15 miljonile eurole, põhjendades, et see peab tagama, et ükski nakatunu ei jää vajaliku ravimita.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles