TLÜ Akadeemilise Raamatukogu laest kukkus lugemissaali krohvi

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLÜ Akadeemiline Raamatukogu.
TLÜ Akadeemiline Raamatukogu. Foto: LAURA OKS / PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna Ülikooli Akadeemilise Raamatukogu peahoones suleti eile üks teise korruse lugemissaalidest, sest selle laest pudenes nõuka-aegse viletsa ehituskvaliteedi tõttu mõni tükk krohvi, teatas Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht.

Ülikooli teatel ei kujutanud see õnneks ohtu kahele lähedal viibinud lugejale ega ka raamatukogu varale. 

«Loomulikult uurime juhtumit põhjalikult ja selgitame välja põhjused. Praeguseks hetkeks on ehitusekspert üle kontrollinud nii koha, kust krohv alla kukkus, kui ka ülejäänud lae, ka oleme saalis krohviprahi ära koristanud,» kinnitas raamatukogu direktor Andres Kollist.

«Vabandame oma lugejate ees ja teeme kõik, et saali korrastamine häiriks neid võimalikult vähe. On ju Akadeemiline Raamatukogu varasalv, kus lugejaid ootavad tasemel kirjandus, rahulik keskkond ja sõbralik teenindus.» Küll jääb osa lugemissaalist remonditöödeks ajutiselt suletuks.

Tallinna Ülikooli Akadeemiline Raamatukogu asutati 1946. aastal. Aastast 1966 asub ta kuuekorruselises hoones Rävala pst 10. Aastas teenindatakse üle 11 000 lugeja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles