Kooli tuleohutuskontrolli kukutas läbi aknalaual ilutsenud lillepott

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled potis. Pilt on illustreeriv.
Lilled potis. Pilt on illustreeriv. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Saaremaal Kärla ja Kihelkonna koolimajas tehtud tuleohutuskontroll andis tunnistust, et päris kõigele pole koolimajades ohutuse kohalt osatud mõelda. Võib tulla üllatusena, et lillepott ei tohigi trepikoja aknalaual ilutseda, kirjutab Saarte Hääl homses lehenumbris.

Ohutusjärelevalve büroo juhtivinspektor Sulev Kallavus tunnistas eile nii kontrollkäigul kui ka pärast seda, et kõik esmavajalik on tagatud – valgusmärgistused on olemas ja põhiväljapääsudest saab õue.

Ometi tuvastas ta seejuures ka vajakajäämisi. Isegi säärane «pisiasi» nagu lillepott evakuatsiooniteel ehk trepimademe aknalaual on eksimus ja võib tulekahju korral saatuslikuks saada. Lillepotti kui mingit ületamatut takistust ei oska ilmselt keegi endale ette kujutada, kuid kunagi ei või teada, millest kujuneb ohuolukorras segav faktor.

«Ma ei ole noriva iseloomuga, aga tuletõkkesüsteemid vajavad küll kiiresti renoveerimist,» nentis Kallavus.

Tuletõkkesüsteemide funktsioon on ennekõike – seda nii haridusasutustes kui kus tahes – laste ja täiskasvanute kaitse. «Praegu, kui tuletõkkeuksed ei täida oma funktsiooni, tähendab see, et hoones on võimalus tule kiireks levikuks,» kõneles tuleohutusinspektor. See tähendab aga põlengu korral maja hävimist, rääkimata ohust eludele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles