Eesti teine veebikonstaabel paneb ameti maha

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebikonstaabel Maarja Punak sai 2017. president Kersti Kaljulaidilt teenetemärgi.
Veebikonstaabel Maarja Punak sai 2017. president Kersti Kaljulaidilt teenetemärgi. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

2012. aastal  veebikonstaablina tööd alustanud  Maarja Punak on otsustanud senise ameti maha panna.

«Asjalood on muutunud ja olen otsustanud võtta vastu uue väljakutse. Ma ei jätka enam veebikonstaablina, kuid hakkan politseis eest vedama sotsiaalmeedia valdkonda,» kirjutab Maarja pUnak oma sotsiaalmeedis postituses. 

Ta lisab, et juba pikemat aega on olnud vajadus selle järele, et politsei oleks sotsiaalmeedias veelgi enam inimeste jaoks olemas just kohalikul tasandil. Olgu selleks kohaks siis kogukonna grupp või kohalik «märgatud» leht. «Enda kogemuste ja näidete abil saan olla piirkonnakonstaablitele toeks,» kirjutab politseinik.

Eelkõige tähendab see seda, et kui piirkonnas on midagi juhtunud, siis kohalik politseinik saab vajadusel jagada infot, selgitada politsei tegevusi, pakkuda turvalisusega seotud aruteludes välja lahendusi jne. «See pole kaugeltki mitte kõik, kuid luban, et olen siin lehel olemas ja annan edasistest arengutest ja tegemistest teada! Jätkuvalt on minu südameasjaks kõik noorte ja sotsiaalmeediaga seonduv ja seega hoian ka sel teemal kätt pulsil,» lubab naine.

2015. aasta arvamusfestivalil arutles Maarja Punak koos Robert Kõrvitsa (keskel) ja ajakirjanik Toomas Randloga selle üle, kas sotsiaalmeedia kujundab ja kinnistab noorte maailmavaateid. 
2015. aasta arvamusfestivalil arutles Maarja Punak koos Robert Kõrvitsa (keskel) ja ajakirjanik Toomas Randloga selle üle, kas sotsiaalmeedia kujundab ja kinnistab noorte maailmavaateid. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES /

Ta lubab vastata seni laekunud küsimustele, kuid muutunud ülesannete tõttu ei saa ta jätkata edaspidi küsimustele vastamist. «Uued küsimused palun saata Facebookis kas veebikonstaabel Andero Sepale või Jana Frolovale või võtta nendega ühendust andero.sepp@politsei.ee ja jana.frolova@politsei.ee kaudu,» kirjutab ta.

Naise sõnul on kuus aastat veebikonstaablina möödunud väga kiiresti ja ta on puutunud kokku raskete, kurbade, huvitavate ning ka õnneliku lõpuga juhtumitega.

«On olnud soe tunne kuulda tagasisidet, milles noored on pidanud mõne ürituse raames minu loengut kõige huvitavamaks või kui lapsevanemad loengu järel pärast pikemat haudvaikust küsivad vaid seda, et miks ma ei ole sellistel teemadel varem ja veelgi rohkem käinud rääkimas. Rääkimata sellest, kui lastevanemate loeng venib jooksvalt nende enda soovil tunni asemel 2,5tunniseks aruteluks,» kirjutab naine.

Punaku sõnul on senine töö avardanud ta silmaringi rohkem, kui mõnel muul ametikohal töötades oleks võimalik.

Eesti esimene veebikonstaabel Andero Sepp asus tööle aastal 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles