Välismaalased nõudsid näljastreigiga spordikanaleid (7)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harku kinnipidamiskeskuse asukad ei ole eluga rahul.
Harku kinnipidamiskeskuse asukad ei ole eluga rahul. Foto: Eero Vabamägi

Harku kinnipidamiskeskuse asukad korraldasid kolmapäeval näljastreigi, nõudes paremaid elamistingimusi, muu hulgas võimalust vaadata keskuses Meistrite Liiga jalgpallimänge. Kinnipeetavad andsid keskuse juhile Danel Kõdarile üle ühisavalduse ja lubasid vajadusel edaspidi taas söögist keelduda.

Kinnipidamiskeskuse töötajad märkasid kolmapäeval, et osa inimestest ei tulnud hommiku- ega lõunasööki sööma. Et mõned hommikusöögile ei ilmu, on tegelikult tavaline, kuna paljud eelistavad hommikuti kauem magada.

Õhtusöögi eel andsid välismaalased politseiametnikele üle ühisavalduse ning palusid suuremat ligipääsu telefonidele ja internetile, soovisid teleritesse spordikanaleid ja uut menüüd. Avaldusele kirjutas alla 24 meest. Kokku on kinnipidamiskeskuses 31 inimest, kes on kõik mehed. Pärast avalduse üleandmist sõid nad õhtusööki.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles