Politsei otsib kelmi ohvreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupot kahtlustatakse kelmustes ja võltsimistes.
Kaupot kahtlustatakse kelmustes ja võltsimistes. Foto: Politsei - ja piirivalveamet.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo uurijad pidasid kinni 56-aastase Kaupo, keda kahtlustatakse kelmustes ja võltsimistes. Kahtlustuse järgi omastas mees naistuttavate sõidukid ning müüs need seejärel omavoliliselt ja lepinguid võltsides maha.

Eeluurimisel kogutud andmete järgi tegutses mees mitme aasta vältel, esimene seni tuvastatud episood pärineb 2014. aastast. Meest kahtlustatakse 13 kuriteoepisoodis, mis on seotud võltsimiste ja kelmustega.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juht Toomas Jervson kirjeldab mehe käitumismustrit järgmiselt. «Ta tutvus naisterahvastega, kellega tekkisid usalduslikud suhted. Naiste usaldust kuritarvitades sai mees erinevate ettekäänete abil sõidukid oma valdusesse. Mees müüs ostu-müügi lepinguid võltsides sõidukid kolmandatele inimestele,» selgitas Jervson, lisades, et neile teadaolevalt müüs mees selliselt maha 12 autot, kuid Jervinsoni sõnul võib sõidukeid ja kannatanuid olla rohkemgi.

Politsei palub kõigil, kes mehe ohvriks langenud on või kellel on tema suhtes pretensioone, anda sellest teada kriminaalbüroo telefoninumbril 5331 0010 või kirjutada pohja.varavihje@list.politsei.ee.

Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel ja kohtu loal võeti mees täna vahi alla. Mees on varem sarnaste kuritegude eest karistatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles