Laagna Rukkilille lasteaed püüab töörutiini taastada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagna Rukkilille lasteaias hukkus 3-aastane poiss
Laagna Rukkilille lasteaias hukkus 3-aastane poiss Foto: Priit Simson

Möödunud nädalal traagilise õnnetuse läbi elanud Laagna Rukkilille lasteaias püütakse hoida tavapärast töörütmi, terve nädalavahetuse toimus aga lapsevanemate nõustamine.

«Terve nädalavahetus toimus lapsevanemate nõustamine ja kriisiabi. Täna lapsevanemad toovad lapsi lasteaeda, nii need päevad lähevad,» kirjeldas haridusameti juht Andres Pajula uut nädalat lasteaias.

Tema sõnul hakkasid reede hommikul saabuma kõned lapsevanematelt, kes soovisid kriisiabi. Seepärast töötas kriisinõustaja Pajula sõnul vähemalt terve reede ja laupäeva. «Nii et kriisinõustaja tegutseb aktiivselt,» lausus ta. «See on abi, mida saame neile pakkuda.»

Saatuslikul päeval tööl olnud rühmakasvataja ei ole veel tööle naasnud. «Sellest oli lasteaia juhatajaga juttu, et võib-olla see ei oleks täna ka kõige mõistlikum, kui ta momendil lastega tööd teeks. Samas oli ka sellest juttu, et juhtunust ülesaamiseks on inimese eraldumine kõige hullem samm – kui ta peaks nüüd kodus ja üksi nende probleemidega olema, ei oleks see õige. Pigem leida talle lasteaia abiga mõni tegevus,» rääkis Pajula. «Või – kui ta nii ise otsustab – puhkusele minna.»

Lahkumisavaldust õpetaja esitanud ei ole ja Pajula ei näinud selleks praegu ka vajadust.

Osaliselt lagunenud raudredel, millel kukkudes möödunud nädalal 3-aastane laps hukkus, on siiani õues alles. «Redeliga ei saa enne mitte midagi teha enne, kui uurimisorganid on selleks loa andnud. Tänaseks nad seda luba ei ole andnud,» ütles Pajula.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles