Politsei pidas kinni Dortmundi raudteejaamas sõpra peksnud eestlased (4)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Stephan Schütze / AFP / Scanpix

Kaks eestlast peksid neljapäeva õhtul Saksamaal Nordrhein-Westfaleni liidumaal Dortmundi pearaudteejaamas pealtnägijate silme all rahvuskaaslast, politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Politsei sai neljapäeva õhtul kella 22.45 paiku väljakutse Dortmundi pearaudteejaama, kus oli vanas ametihoones puhkenud kaklus, teatas Dortmundi politsei.

Politsei pidas sündmuskohal peksmises kahtlustatavana kinni 25-aastaseja 26-aastase Eesti kodaniku. Peksuohver oli politseinike sündmuspaigale jõudmise ajaks põgenenud. Pealtnägijate sõnul tungisid kinnipeetud oma ohvrile kallale ja lõid teda korduvalt. Tunnistajate sõnu kinnitasid põrandal olevad vereplekid.

Politseinikud otsisid raudteejaamast ja selle ümbrusest ka ohvrit, kuid teda ei õnnestunud leida.

Kinnipeetud mehed puhusid alkomeetrisse, mis tuvastas ühel 0,9- ja teisel 1,7-promillise alkoholijoobe.

Kella 23 ajal ilmus raudteejaama politseijaoskonda sõpradelt peksa saanud 25-aastane eestlane. Kuigi tema nägu ja riided olid verised, keeldus ta arstiabist. Mees selgitas politseinikele, et tal tekkis sõpradega arusaamatus, aga nüüd on probleemid lahendatud ja tal ei ole oma peksjate suhtes pretensioone.

Sellest hoolimata alustas politsei juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust ohtliku kehavigastuse tekitamise paragrahvi järgi. Politsei ei pidanud vajalikuks taotleda kohtult peksjate vahistamist ning pärast menetlustoiminguid lubati peksjad vabadusse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles