Kaja Kallas langustrendis reitingust: sealt saab ainult tõusta

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna juht Kaja Kallas Postimehe otsesaates
Reformierakonna juht Kaja Kallas Postimehe otsesaates Foto: Erik Prozes

Reformierakonna juhi Kaja Kallase sõnul on erakonna langustrendis toetusreitingu üheks põhjuseks kehv selgitustöö. 

Postimehe ja BNSi tellitud ning Kantar Emori septembri keskpaigas tehtud uuringust selgub muu hulgas, suurim muutus on toimunud Reformierakonna toetuses, kelle reiting on langenud viimase aasta kehvimale tasemele.

Küsimusele, mis on reitingu languse põhjuseks, vastas Reformierakonna juht Kaja Kallas, et «sealt saab ainult tõusta». 

Kevadel üle 30 protsendi ja suvel 30 protsendi peal olnud reitinguga Reformierakonna toetus on septembris kahanenud 27 protsendile. Viimati oli Reformierakonna toetus selles küsitluses 27 protsendist madalam täpselt aasta tagasi, 2017. aasta septembris.

Kallas kirjutas Kantar Emori uuringust nähtunud langustrendis reitingu kehva selgitustöö arvele. «Oluline on erinevate sisuteemade selgitamine. Kui suvel tegelesime programmi kokkupanemisega, siis suur osa tööst on ka nende mõtete ja ideede selgitamine. Seda tuleb teha, et toetus tõuseks,» ütles Kallas. 

Kas seni on siis selgitustööd halvasti tehtud? «Saaks teha paremini,» vastas Kallas.

Reformierakonna parimad tulemused on sel aastal küündinud aga ka 34 protsendini. Pärast kevadist juhivahetust, kui partei esimehe koha võttis Hanno Pevkurilt üle Kaja Kallas, on parim reiting olnud 32 protsenti. Täna on see viie toetuspunkti võrra madalam. 

Suurem langus toimus Kantar Emor uuringute juhi Aivar Voogi sõnul vanemaealiste ja väiksema sissetulekuga vastajate hulgas ehk nendes sihtrühmades, kus Reformierakonna toetus on olnud ajalooliselt juhuslikumat laadi.

«Ma usun, et meie pensionite plaan vajab laiemat tutvustamist. See pole võib-olla kõigile kohale veel jõudnud,» ütles Kallas. 

Reformierakonna juhid hõikasid 12 päeva tagasi välja valimislubaduse tõsta keskmist pensioni järgmise nelja aasta jooksul 200 euro võrra. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles