Rein Lang: meedias on liiga palju paavsti (12)

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang
Rein Lang Foto: Toomas Huik

Kauaaegne Reformierakonna poliitik ja mitmekordne endine minister Rein Lang kritiseeris esmaspäeval raadio Kuku saates «Olukorrast ajakirjanduses» Eesti meediaväljaandeid Rooma paavstile pühendatud liiga arvukate käsitluste eest.

«Kui me vaatame, kui palju Ameerika Ühendriikide president mõjutab Eesti või kõigi Balti riikide positsiooni ja tulevikku, siis seda on umbes tuhat korda rohkem, kui Rooma paavst,» rääkis Lang. «Mina ei mäleta, et USA presidendi Barack Obama Eesti visiidi ajal oleks meediakäsitlus olnud nii massiivne. Absoluutselt kõik väljaanded käsitlevad paavsti visiiti – tõsised väljaanded ja vähem tõsised väljaanded. Sellega on selgelt üle pingutatud,» lisas ta.

Langi sõnul oleks 30 protsenti kirjutavas pressis avaldatud paavsti visiidi ja roomakatoliku kiriku kohta käivad lood võinud «rahulikult ilmumata jääda, sest nendes pole mingisugust lisaväärtust». Ta ütles, et Eestis on liiga palju meediat ja liiga vähe teemasid, mida meedia oma ajakirjanduslikus osas käsitleb.

«Kõik väljaanded üritavad võistelda ja nad ei tunneta, mis nende lugejaid, vaatajaid ja kuulajaid võiks huvitada. Ja kui nüüd tuleb paavst ning materjal jookseb ise sisse, siis haaratakse sellest kinni,» rääkis Lang. «Ma pean kahjuks ütlema, et nii, nagu ka paljude teiste asjade puhul, on tajuda mõõdutundetust. Kuhugi tuleks panna punkt, mingit asja ei saa lõpmatuseni edastada,» lisas ta.

Langi kaassaatejuht ajakirjanik Väino Koorberg vaidles vastu ja kinnitas, et paavsti visiit Eestisse on kindlasti suursündmus.

Paavst Franciscus alustas visiiti Balti riikidesse laupäeval Leedust, jätkas esmaspäeval Lätis ning on teisipäeval, 25. septembril Tallinnas.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles