Külaline võeti usuleige rahva kohta tuliselt vastu (5)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Missale tulnud rahvas tervitab paavsti.
Missale tulnud rahvas tervitab paavsti. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP/Scanpix

Eile õhtul Tallinnast paavsti ja tema delegatsiooni Rooma poole teele läkitanud Tallinna lennujaam tõestas, et kolme Balti pealinna seas ollakse siin kõige viisakamad, aga ka kõige korralikumad, sest igaks juhuks tehti ka kirikupeaga neli päeva teel olnud seltskonnale pisteliselt lõhkeainekontrolli.

Katoliku kiriku peadega aastaid ringi reisinud vilunud vatikanistid olid pisut üllatunud, aga võtsid asja siiski huumoriga. Sest paistis, et neile meeldis külmalt päikeselises Tallinnas, kus paavsti teel rahvaga rääkides olid nende mikrofoni ette sattunud põhiliselt luterlased ja ateistid. Ja see, et Vabaduse väljaku missal osales rohkem inimesi, kui on terves riigis katoliiklasi.

Kõige paremad kõned jäid Eestisse

Eile hommikul paavsti lennukis aga võttis eelseisva päeva pisut virila naeratusega kokku üks Leedu ajakirjanik: «Kõige paremad kõned jäeti kõige ateistlikumasse riiki.» Küll ta teadis, sest paavst Franciscuse lennukis kaasa reisivale 66-pealisele pressikorpusele jagati töö hõlbustamiseks kirikupea Tallinna tekstid kätte juba eelmisel õhtul.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles