Kalev Stoicescu: Venemaa naabrid peavad ettevaatlikud olema (8)

Kalev Stoicescu
, rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse teadur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vostok 2018
Vostok 2018 Foto: 24segodnya.ru

Venemaa imperialistlike ambitsioonide realiseerimisest hoiab selle juhte tagasi, vaid Venemaa nõrkus. Kuid kui suure naabri tööriistakastis on olemas ainult haamer, siis võivad kõik väiksemad naabrid talle naeladena tunduda, manitseb Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse teadur Kalev Stoicescu.

  • Tekkimas on taas kord kahepooluseline maailm, kus domineerivad USA ja laiemalt võttes lääs, ning vastaspoolena Hiina, kuid Venemaa ei soovi olla ühe või teise number kahe positsioonis.
  • Venemaa saavutab taktikalisi võite mitte üksnes tänu oma osavusele, vaid eelkõige seetõttu, et lääs on ikka veel üldiselt enesekaitses ning hoidub andmast Kremlile tõsiseid vastulööke majandus- ja küberruumis.
  • Kohe pärast Vostokki tulistas Süüria Venemaalt saadud S-200 õhutõrjesüsteemi raketiga alla oma liitlase luurelennuki Il-20M. Väga piinlik lugu, mida Moskva ei saanud maha vaikida.
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles