Kurb statistika: üheksa kuuga on liikluses elu kaotanud 58 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikune liiklus Tallinnas
Hommikune liiklus Tallinnas Foto: Mihkel Maripuu

Selle aasta septembris sai surma kaks liiklejat, üheksa kuuga on aga liikluses elu kaotanud juba 58 inimest ehk mullusega võrreldes 21 enam.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe ütles BNSile, et koolikuul juhtus augustiga võrreldes tuntavalt vähem õnnetusi. Septembris juhtus 110 õnnetust, kus sai inimene vigastada ja seda on kolmandiku võrra vähem kui augustis.

«Tõenäoliselt avaldasid positiivset mõju nii senisest nähtavamad ja kiiruse mõõtmisele keskenduvad politseinikud, meedia suur tähelepanu probleemile kui ka see, et ilm muutus kehvemaks ning puhkuste aeg sai läbi,» selgitas Tikerpe.

Septembri õnnetused, kus sai inimene surma, juhtusid 6. ja 8. septembril. Tapa vallas hukkus veoautoga kokku põrganud ATV juht ning kaks päeva hiljem Saaremaal kaotas elu jalgrattur, kelle sõitis auto otsa. Eelmisel septembril hukkus liikluses kolm inimest – jalakäija, mopeedi ja sõiduauto juht.

Tikerpe sõnul hakkavad politseinikud sügiseti rohkem jalakäijate turvalisusele keskenduma. «Kiirusest kinnipidamist jälgime ka edaspidi, kuid kuna päevavalgust jääb aina vähemaks ja jalakäijad võivad rohkem ohtlikesse olukordadesse sattuda, siis pöörame tähelepanu ka ristmikel, kus liiguvad jalakäijad ja sellele, kas neil on helkur,» rääkis politseinik. 

Tikerpe soovitab kõigil üle vaadata, kas sügis- ja talveriided on helkuritega varustatud. «Helkur on väike ja lihtne asi, kuid võib päästa elu. Ka linnas on helkur see, mis teeb jalakäija nähtavaks,» märkis ta. 

Aga jalakäija tervelt koju jõudmine ei sõltu ainult temast endast. «Juhid peavad arvestama muutunud teeoludega. Näiteks vihm ja teed katvad puulehed pikendavad pidurdusteekonda ja nendega peab arvestama,» ütles Tikerpe.

2017. ja 2016. aasta septembri lõpuks oli Eestis hukkunud vastavalt 37 ja 46 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles