Jufereva: lasnamäelasi mõnitanud haigekassa juht tuleb maha võtta (8)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva.
Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Haigekassa juht Rain Laane, kes soovitab haigetel inimestel mööda Eestit bussiga ringi sõita, peab tagasi astuma, leiab Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva.

«120 000 elanikuga Lasnamäel peab olema kättesaadav eriarstiabi, see on haigekassa kohustus,» ütles Jufereva. «Soovitused sõita Tallinna tasuta transpordiga naabermaakondadesse näitavad seda, et haigekassa juht ei tea midagi ei inimlikkusest, ei meditsiinist ega ka mitte transpordist.»

Rain Laane saab igakuiselt piisavalt palju palka, et tegutseda ravi efektiivsuse nimel, ütles linnaosavanem. «Kindlasti pole efektiivne see, kui viime Lasnamäelt ravi ära ja kõik haiged valguvad üle Eesti laiali sobilikku arsti otsima,» ütles Jufereva. «Eestile, Tallinnale ja Lasnamäele on parem, kui Rain Laane vastutustundetud juhtimiseksperimendid kohe lõpetataks ja ta ametist maha võetaks.»

Linnaosavanem avaldas lootust, et haigekassa nõukogu eesotsas sotsiaalkaitseminister Riina Sikkuti ja rahandusminister Toomas Tõnistega astuvad vajalikke samme olukorra normaliseerimiseks, lõpetavad juhtimiskriisi ja aitavad tagada kättesaadava ravi.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles