Võlg kooli ehitanud ettevõtte ees ähvardab Narva-Jõesuu pankrotti ajada (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahapakk
Rahapakk Foto: Marko Saarm / Sakala

Munitsipaalettevõttel KA Vaiko AS, mille Narva-Jõesuu omandas Vaivara valla pärandusena pärast valdade ühinemist, on üle miljoni euro suurune võlg Sinimäe uue koolimaja ehitajate ees ning see võib pankrotini viia ka Narva-Jõesuu omavalitsuse.

KRTL OÜ ja Termentum AS ehitasid Sinimäele uue koolihoone 2014. aastal maha põlenud maja asemele, aga ehitustööd venisid, töövõtjad ei ehitanud objekti lõpuni ning jätsid ehituse erimeelsuste tõttu tellija ehk Vaivara vallaga pooleli, vahendas ERR.

Seejärel algasid kohtuvaidlused ning augustis jõustus piirkonnakohtu otsus, mis toetas ehitajaid - KA Vaiko AS võlgneb oma töövõtjatele umbes 900 000 eurot, millele lisanduvad viivised.

Narva-Jõesuu linnavolikogu esimehe Veiko Luhalaiu sõnul ei ole võla tasumiseks raha ei linnal ega munitsipaalettevõttel, seega võib firmat oodata pankrot. Kui saadikud otsustavad endale sellise kohustuse võtta, siis tuleb linnal leida lahendus näiteks laenu näol, lausus ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles