Haigekassa esindaja: eriarstiabi hange ei olnud täielik ebaõnnestumine (5)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa juhatuse liige Maivi Parv lubab, et lepingusegadusest hoolimata saavad arstile kõik inimesed, kes juba järjekorras on. Paremal haigekassa partnerihalduse osakonna juhataja Marko Tähnas.
Haigekassa juhatuse liige Maivi Parv lubab, et lepingusegadusest hoolimata saavad arstile kõik inimesed, kes juba järjekorras on. Paremal haigekassa partnerihalduse osakonna juhataja Marko Tähnas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Haigekassa partnersuhtluse osakonna juhataja Marko Tähnas ütles ETV saates «Esimene stuudio», et mõnedes erakliinikutes suurt pahameelt tekitanud eriarstiabi hange ei olnud täielik ebaõnnestumine: mõned asjad läksid hästi ja osa asju saab teha paremini.

«Ma ei arva, et see on täielik ebaõnnestumine, on kohti, mida saab paremini teha, on kohti, mis on hästi läinud, aga lisahanget Lasnamäele täna vaja ei ole,» lausus Tähnas. Küsimusele, kes tekkinud segaduse eest vastutab, vastas ta, et päris segaduseks ta seda ei nimetaks.

Voolu hinnangul ei ole laia profiiliga kliinikud olnud haigekassa hankes edukad seepärast, et lepingutingimused on selgelt soosivad riiulikliinikute ehk ainult paberil eksisteerivate ettevõtete osas.

Tähnas pidas sellist kriitikat ülepingutatuks ja ütles, et ühtki riiulifirmat hankele ei tulnud, sest juba kvalifitseerimistingimustes oli sätestatud, et osaleda ei saanud varem tervishoiuteenuseid mitte osutanud firmad ning lisaks rõhutas haigekassa esindaja, et kui partner oma lepingut ei täida, on haigekassal õigus see ära võtta ja vabanenud mahu kohta lisahange teha.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles