Muusikapäev pani punkti 3000 uut pilli toonud algatusele

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aitäh kõigile teile, kes aitasid ja mõtte teoks tegid!
Aitäh kõigile teile, kes aitasid ja mõtte teoks tegid! Foto: EV100

413 kooli, muusikakooli, huvikooli, orkestrit ja lasteaeda said Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul algatuse "Igal lapsel oma pill" vahendusel nelja aasta jooksul ligi 3000 uut pilli. Programmile pandi punkt rahvusvahelisel muusikapäeval üle Eesti toimunud äratus- ja tänukontsertidega.

"Algatuse toel on koolid, huvikoolid, orkestrid ja lasteaiad saanud ligi 3000 uut pilli," ütles Riigikantselei EV100 toimkonna juht Jaanus Rohumaa. "Tegemist on olnud sajandi investeeringuga Eesti muusikaharidusse, mis annab tulemused Eesti järgmiste ümmarguste sünnipäevade ajaks. Kõige tähtsam on, et pilli puudumise pärast ei jääks ühegi lapse muusikaline anne välja arendamata."

Aastatel 2015- 2018 on EV100 algatuse "Igal lapsel oma pill" toel saanud 413 õppeasutust ligi 3000 uut muusikainstrumenti.

"Kogu programmi maksumus on ühtekokku 1,8 miljonit eurot. Eraldi tahan esile tuua ja tänada eraannetajaid ning kohalikke omavalitsusi programmi panustamise eest,“ märkis Rohumaa.

Vaata galeriid Stenbocki majas toimunud tänusündmusest

Ühiskingituse eestvedajad on Eesti Muusikakoolide Liit, Eesti Puhkpillimuusika Ühing, Eesti Pärimusmuusika Keskus, Eesti Rütmimuusika Hariduse Liit, Eesti Sümfooniaorkestrite Liit ja Riigikantselei EV100 korraldustoimkond.

IGAL LAPSEL OMA PILL numbrites:

  • Enim said koolid, muusikakoolid, huvikoolid, orkestrid ja lasteaiad kandleid (287 tk), džembesid (268 tk), ksülofone (133 tk), kõlaplaate (115 tk) ja viiuleid (111 tk). Soetati ka klavereid (79 tk), timpaneid (25 tk), saksofone (62 tk) ning palju teisi kõrge kvaliteediga pille, mida mängitakse orkestrites, (rahvamuusika)ansamblites, bändides ja ka soolopillina.
  • Mõnede haruldasemate ja kallimate pillide mängimine oli jäänud tahaplaanile muu hulgas seetõttu, et lastel lihtsalt polnud pilli, millel mängida. Näiteks soetati 14 fagotti, 19 metsasarve, 16 tuubat. Kõige kallimad pillid on klaverid, osteti 16 tiibklaverit ja 19 pianiinot.
  • Soetati palju bändipille ehk mitukümmend trummikomplektid (41tk) ja paarsada kitarri (180tk).
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles