Portaal: Leningradi oblastis leiti arvatava Eesti kodaniku kohvrist mitu passi ja piiriületustemplid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass
Eesti pass Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Leningradi oblasti politsei teatel leiti teisipäeval Vsevoložski rajoonis arvatava Eesti kodaniku elukoha läbiotsimisel mitme riigi passid ning piiriületuse pitsatid.

Portaal 47news kirjutab, et 2. oktoobril korraldasid Vsevoložski politseiametnikud Staraja külas elava 56-aastase mehe korteris läbiotsimise. Portaali teatel on tegemist Tallinnas sündinud vene ees- ja perekonnanimega Eesti kodanikuga.

Mehe kohvrist leiti viis pitsatit, millel venekeelne kirje «KPP Rossija Šumilkino» (Venemaa Šumilkino piiriületuspunkt). Teatavasti asub Šumilkino rahvusvaheline piiriületuspunkt Pihkva oblasti Petseri rajoonis Vene-Eesti piiril.

Lisaks Eesti passile ja juhiloale, mida politseinikud peavad tema ametlikeks dokumentideks, leiti mehe juurest ka Leedu kodaniku pass ja juhiload 60-aastase Leedu kodaniku nimele. Samuti avastati kaks täitmata migratsioonikaarti.

Praegu uurivad äravõetud dokumente kriminalistikaeksperdid. Samas märgitakse, et Eesti dokumentidega võib tekkida probleeme, kuna puuduvad võrdlusmaterjalid.

Portaali 47news andmetel peeti mees seaduserikkumise eest 1997. aastal kinni Kasahstanis, kuid tollal ei omanud ta veel Eesti kodakondsust. Praegu olevat mees ametlikult sisse registreeritud ühte Tallinnas Paekaare tänaval asuva üheksakorruselise maja korterisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles