Priit Alamäe suurosalusega Nortal kinnitas USAs kanda

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Shvaikovsky. 
Oleg Shvaikovsky. Foto: Erakogu

Eesti infotehnoloogia- ja ärikonsultatsioonide kontsern Nortal ostis äsja avalikustatud info kohaselt pärast ligi aasta kestnud otsinguid tarkvaraettevõtte USAs Seattle’is, et kinnitada riigis veelgi enam kanda ning saada oma üleilmsete teenuste portfelli üks oskus juurde.

«Google kinnitas mulle, et Dev9 on pilveteenuste valdkonnas professionaalsuselt esikümne partner,» kiitis Shvaikovsky ostetud ettevõtet. Nortalile tulevad üle ka olemasolevad arenduslepingud ligi 40 kliendiga, nende hulgas mõned maailma tuntuimad ettevõtted tehnoloogia, meedia ja meelelahutuse, jaekaubanduse, turismitööstuse, tervishoiu ja telekommunikatsiooni valdkonnas.

Kuidas jõuab üks Põhja-Euroopa väikeriigi ettevõtte selleni, et ostab IT-ettevõtte maailma võimsaimas tehnoloogiariigis USAs? «Ostule eelnes meeletu töö, eriti pingelised olid kuus viimast kuud. Palju ja pikalt on tulnud teha hästi süsteemset tööd,» ütles ligi aasta Seattle’is elanud ja töötanud Shvaikovsky Postimehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles