Väidetavaid petiseid kahtlustatakse vanainimeselt vabaduse ja korteri ära võtmises

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro rahatähed.
Euro rahatähed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vanaproua sattus kahtlustuse kohaselt ohvriks petistele, kes väidetavalt võtsid abitus seisundis vanainimese kontolt raha ja hoidsid teda kinni, et kätte saada tema korter. 

Üksi elav 94-aastane Ljudmilla Arhipova tutvus Jehoova tunnistajate kuningriigisaalis Koplis esmapilgul väga sõbraliku ja soliidse 58-aastase Mariaga, vahendas ERR. Keset üht jehovistide üritust tabas Ljudmillat insult ning naine viidi Meremeeste haiglasse, kust tütrelikke tundeid väljendanud kogudusekaaslane ta hiljem oma koju, kahekorruselisse eramusse Kakumäel, sõidutas.

Vanaproua palus, et talle kutsutaks arst, kuid palvele vastu ei tuldud, selle asemel andsid Maria ja tema kaaslane vanainimesele medikamente, mida hilisema ekspertiisi kinnitusel ei olnud arst naisele välja kirjutanud. Arsti asemel viidi kõrges vanuses ja segaduses naine hoopis Tallinna kesklinna notaribüroosse, kus vanaproua allkirjastas kinkelepingu, millega andis oma korteri samast kuupäevast alates Mariale.

Maria ise keeldus asja kommenteerimast, viidates pooleliolevale uurimisele - prokuratuur algatas 12. aprillil kriminaalasja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles