Eesti suursaadik Ungaris andis üle volikirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volikirja üleandmine

Eesti uus suursaadik Ungaris Kristi Karelsohn andis kolmapäeval Budapestis Ungari president János Áderile üle oma volikirja.

Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses rõõmustasid Ungari riigipea ja Eesti suursaadik saatkondade taasavamise üle Tallinnas ja Budapestis ning avaldasid lootust, et see aitab veelgi tihendada riikide vahelisi suhteid, teatas välisministeeriumi pressiesindaja neljapäeval. Vestlusel tõdeti, et oma kultuuri tutvustamisel on mõlema riigi kultuuriinstituudid teinud head tööd, kuid saatkondade avamine annab hea võimaluse edendada ka majandussuhteid.

«Eestil ja Ungaril on ajaloolise keelesuguluse tõttu olnud alati eriline suhe – praegugi õpetatakse eesti keelt neljas Ungari ülikoolis. Ungari on ka meie oluline liitlane ja partner Euroopa Liidus ja NATO-s, mis kajastub väga mitmekülgses koostöös,» sõnas suursaadik Karelsohn. «Meie ametnikud käivad tihedalt üksteisega kogemusi jagamas, näiteks sotsiaalpoliitika alal. Leppisime presidendiga kokku, et uurime võimalusi teha enam koostööd digi- ja innovatsiooniteemadel. Ungari on liitunud ka Tallinnas asuva NATO küberkaitsekeskusega,» tõi suursaadik näiteid koostööst. Suursaadik tänas ka president Áderit Ungari panuse eest Balti riikide õhuturbesse.

Peale saatkonna sulgemist 2014. aastal kattis Ungarit mitteresideeriva suursaadikuna Eesti suursaadik Austrias. Saatkond alustas augusti lõpus taas tööd endises hoones aadressil Áldás utca 3, 1022 Budapest. Pidulik avatseremoonia toimub hilissügisel. Saatkonna avamine võimaldab seista kohapeal paremini Eesti huvide eest ja tugevdada kohalolekut Balkanil. Praeguste plaanide kohaselt hakkab saatkond Ungaris katma ka Bosniat ja Hertsegoviinat, Makedooniat, Montenegrot ja Serbiat.  

Suursaadik Karelsohn on lõpetanud Tartu Ülikooli eesti filoloogia erialal 1993. aastal ja Eesti Diplomaatide Kooli 1994. aastal. Veel samal aastal asus Karelsohn tööle välisministeeriumis, kus ta on töötanud riiklikus protokolliosakonnas, välismajanduspoliitika osakonnas ja poliitikaosakonna rahvusvaheliste organisatsioonide büroos. Samuti on Karelsohn tegutsenud majandusdiplomaadina Riia ja Helsingi saatkondades. Aastatel 2010-2014 oli ta välismajanduse ja arengukoostöö osakonna kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo direktor. Karelsohn oli Eesti suursaadik Iirimaal 2014. aasta augustist 2018. aasta suveni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles