Riik nõuab saarlaselt röövpüügiga tekitatud 1427 eurose kahju tasumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röövpüüdjate kalavõrgud. .
Röövpüüdjate kalavõrgud. . Foto: Margus Ansu

Keskkonnainspektsioon nõuab kohtu kaudu saarlaselt ebaseadusliku kalapüügiga keskkonnale tekitatud kahju hüvitamist 1427 euro ulatuses, kirjutab Saarte Hääl.

Hagi andmetel püüdis mees tänavu juuni keskel Kingli peakraavist 59 linaskit, ühe ahvena, ühe särje ja ühe haugi. Paraku oli Ida-Saaremaal elav kodanik püügile asetanud kaheksa võrku ilma selleks kutselist kalapüügiõigust omamata.

Nakkevõrkude kogupikkuseks mõõtsid inspektorid ligi 328 meetrit, harrastuspüügil tohib ühe kalastuskaardi alusel kasutada ühte kuni 70 meetri pikkust nakkevõrku. Linaski püük on 20. juunist 20. juulini lubatud ainult õngega.

Inspektsioon tegi augustis salapüüdjale ettepaneku keskkonnale tekitatud kahju hüvitada, kuid seda pole seni tehtud. Kahjusumma kujunes nii suureks, kuna kutseline kalapüük keelatud ajal loetakse kalapüüginõuete tõsiseks rikkumiseks ja seega korrutatakse summa viiega. Näiteks keeluajal püütud haug maksab püüdjale 35 eurot, linask 24 eurot.

Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juhataja Jaak Haamer sõnas, et kahjunõudeid tuleb ette küllalt sageli ja enamasti on need seotud ebaseadusliku kalapüügiga, kuid ka jahirikkumistega. Sel aastal on Saaremaa büroo esitanud kuus kahjunõuet, mõned on veel töös.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles