Suured teed looduskaitsealale mõne traktori tarbeks

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK rasketehnikast Kirna luhale jäänud sügavad rööpad. 
RMK rasketehnikast Kirna luhale jäänud sügavad rööpad. Foto: Erakogu

Mülgas, ei mingit kahtlust. Looduskaitsja ja matkade korraldaja Rein Kuresoo süda on täis. Üks Eesti looduse säravamaid pärle, Alam-Pedja looduskaitseala on välisturistile ligipääsmatu. Selli-Sillaotsa matkarada on kinni – riigihangete protsess on takerdunud ohjeldamatusse vaidlustuste kadalippu ja lõppu pole näha enne tulevat aastat.

Kuresoo toob tänavu kevadel Saksamaalt pärit loodushuvilised Alam-Pedja teise sissepääsu juurde: Kirna matkarajale. Neid ootab ees tõeline mülgas.

RMK on ehitamas Kirna luhtadele ligipääsuteid ning see pilt, mis Kuresood ja tema saksakeelseid külalisi ees ootab, on kõike muud kui meeldiv.

Miks on tarvis ehitada nii lai maantee lamminiidule? Kui see pole ligipääsutee koobaltikaevanduseni, siis ei ole eales võimalik luhalammil selle tee sisse matta nii palju killustikku, et see tee alles jääks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles