Kõlvart: Kristen Michal kasutab riigilippu poliitmängudeks (5)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart.
Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart. Foto: Tairo Lutter

Eilsel Tallinna linnavolikogu istungil jätkus poleemika Eesti riigilipu volikogu saali toomise ümber.

«On kurb vaadata, kuidas reformierakondlasest kolleeg Kristen Michal püüab poliitilistel kaalutlustel vastandada Kõlvartit ja Eesti lippu,» ütles volikogu keskerakondlasest esimees Mihhail Kõlvart.

«Ma saan aru, mida ja miks ta püüab seda teha. Mul on aga küsimus: «Kui mitmel korral on Sul, hea Kristen Michal, olnud elus võimalus seista rahvusvahelisel areenil, kus tänu Sinu pingutustele heisatakse Eesti riigilipp, mängitakse Eesti riigihümni ja sajad inimesed erinevatest riikidest tõusevad Eesti riigi sümboolika auks püsti? Minu elus on selliseid kordi olnud kümneid. Need on olnud kõik erilised ja väärtuslikud hetked. See on tõeline riigilipust lugupidamine, mitte sinimustvalge kuritarvitamine endale tähelepanu pööramiseks,» lisas Kõlvart.

«Praegu toimuv kemplemine riivab mind ja paljusid teisi inimesi, sest Eesti riigilippu kasutatakse nii madala profiiliga poliitilises mängus,» ütles Kõlvart. Ta selgitas, et volikogu on otsinud lahendusi ning kohta, kuhu suurt riigilippu paigutada ja selleks on kaasatud ekspert. Kõlvart tõi välja, et suure riigilipu saali sissetoomisel on oma etikett, nagu ka Eesti lipu kasutamisel siseruumides. Riigikantselei kodulehel seisab: «Eesti lipp on nii riigi- kui rahvuslipp, seetõttu tuleb seda kohelda austuse ja väärikusega.»

«Hea ja ühtse lipu kasutamise praktika kujundamiseks on seal sõnastatud täpsed soovitused ja olemas kõigile tutvumiseks. Südamest loodan, et me suudame jääda väärikaks oma tegevuses linnavolikogus, nagu ka mujal, ning tunda uhkust Eesti riigilipu üle,» lisas Kõlvart

Linnavolikogu kantselei pöördus 20. septembri ja 4. oktoobri istungite vahelisel ajal volikogu istungite saali kujundusprojekti autori, Siiri Nõva poole, et leida Reformierakonna fraktsiooni kingitud suurele riigilipule saalis sobilik koht ning saada tema eksperthinnang. Tegutsedes vastavalt eksperdi juhistele paigutati suur riigilipp hoone kolmanda korruse aatriumisse ning ruumis tehti vajalikud ümberkorraldused, teatas volikogu pressiesindaja.

Eelmisel reedel oli keegi lipu istungitesaali kõrval asuvast aatriumist saali toonud. Kõlvart teatas eilse volikogu istungi alguses, et niisugune tegevus on sobimatu ja tema seda ei luba. Sellele järgnes Reformierakonna vastulöök meedias.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles