Kabetreener Heinar Jahu sai nimelise kabelaua

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinar Jahu kabelaud.
Heinar Jahu kabelaud. Foto: Nõmme linnaosavalitsus

Nõmme linnaosavalitsus kinkis Nõmme huvikoolile ja Pääsküla koolile betoonist kabelaua, mis kannab legendaarse kabetreeneri Heinar Jahu nimega silti.

Linnaosavanema Grete Šillise sõnul sündis otsus Heinar Jahule nimeline kabelaud panna koostöös asumiseltsidega. «Nõmme huvikooli ja Pääsküla kooli ühisele õuealale sobib kabelaud hästi, sest Heinar Jahu õpetab mõlemas haridusasutuses lastele ja noortele kabemängu saladusi. Kuna Heinar Jahu aastatepikkuse töö tulemusel omistati mõned aastad tagasi Nõmmele Eesti kabepealinna tiitel, siis paigaldasime lauale sildi kirjaga «Heinar Jahu – mees, kes tegi Nõmmest Eesti kabepealinna»,» ütles linnaosavanem.

Sel kevadel sai Heinar Jahu Tallinnalt teenetemärgi. 2015. aastal pälvis ta ka Nõmme linnaosa valitsuse tunnustusauhinna, eelmisel aastal andis talle tunnustusauhinna «Lastega ja lastele» üle president Kersti Kaljulaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles