Haridusamet: jaheda rühmaruumi põhjuseks oli valearvestus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Teiss

Lapsevanema kaebuse peale lasteaia ruumide temperatuuri kontrollima läinud haridusametnikud kuulutasid lasteaia juhtkonna otsuse küte nädalavahetuseks välja lülitada pikemalt mõtlemata ebapädevaks.


Nimelt leidis üks lapsevanem oma last esmaspäeva hommikul Pääsupesa lasteaeda viies, et rühmaruumi seinal olev kraadiklaas näitab vaid 16-17 kraadi sooja. Ajakirjanduse vahendusel asjast teada saanud haridusametnikud tõttasid asja kontrollima ning süüdlase leidmine ei võtnud kaua aega.

«Lubamatult jahedad ruumid on tingitud lastaia juhtkonna ebapädevast otsusest loodetava kokkuhoiu nimel küte laupäevaks-pühapäevaks välja lülitada,» teatas haridusameti haldusosakonna vanemspetsialist Kalju Orav Raepressi vahendusel..

«Haridusamet on seisukohal, et selline kütte ümberlülitamine ei taga kokkuvõttes lasteasutusele kokkuhoidu, kuna hoone uuesti soojaks kütmine on palju energiamahukam ja küttesüsteemi kahjustav,» kuulutas linna pressiteenistus.

Pääsupesa lasteaia juhataja Liivi Aleksandridi ütles Postimehele, et lasteaias ei lülitata sugugi alati nädalavahetuseks küttesüsteemi välja, kuid vahel on seda siiski ette tulnud. «Me ei teinud seda kokkuhoiu pärast, tahtsime lihtsalt, et majas oleks normaalne temperatuur. Praegu on tervisekaitse siin ja mõõdetakse temperatuuri, hommikul oli 21 kraadi sooja,» lausus juhataja.

Mingit kokkuhoiupoliitikat tema sõnul kütmisega ei aeta. «Me selgitasime ka haridusametile, et meil on kütteraha olemas. Ühes rühmas tõepoolest oli esmaspäeva hommikul jahedam. Ruum ei läinud nii kiiresti soojaks, kui vaja ja üks lapsevanem tegi sellest suure probleemi. Kahjuks ei pöördunud ta minu poole. Meil on rühmades ka puhurid olemas ja selles ruumis lülitati kohe puhur sisse. Aga ruum on ju suur, ega ta hetkega päris soojaks ei lähe,» rääkis Aleksandridi.

Juhataja nentis nukralt, et nüüd on nii tema kui lasteaia nimi suurelt täis tehtud ning ennast kaitsta ei saa nad kuidagi. «Jah, tõepoolest oli hommikul 17 kraadi. Asi ei ole rahapuuduses ega kütte pealt kokkuhoius. Meie maja on lihtsalt vana ja kõik asjad ei toimi nii hästi kui uutes hoonetes.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles