Eesti konsul korraldab Rudenko kojusõitu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kodanikust lennukipiloot Aleksei Rudenko end Tadžikistani kohtus süüdi ei tunnistanud.
Eesti kodanikust lennukipiloot Aleksei Rudenko end Tadžikistani kohtus süüdi ei tunnistanud. Foto: www.1tv.ru

Täna Tadžikistanis vabastatud Eesti kodanikust piloodi Aleksei Rudenko kojutoimetamisel aitab kohapeal asju korraldada Eesti konsul Margus Solnson.

Välisministeeriumi pressiesindaja kinnitas, et Rudenko vabastati täna. «Kohtuistungil viibis ka Eesti diplomaat, kes abistab Eesti kodanikku Eestisse jõudmise korraldamisel. Osa ettevalmistusi on tehtud, osa tegemisel, » ütles Kristiina Herodes.

Korralduslikud tööd võtavad mõnda aega, Herodes ei osanud arvata, mis ajal mees Eestisse jõuda võiks.

Kui palju kulusid Sadovnitši vabastamine Eesti riigile kaasa tõi, ei osanud välisministeeriumi esindaja veel öelda.

Tadžikistani võimud vabastasid täna firma Rolkan Investments Ltd piloodid Aleksei Rudenko ja Vene kodaniku Vladimir Sadovnitši. 12. märtsil Tadžikistani Kurgonteppa lennujaama suunas teele asunud lennumeeskonna juht Sadovnitši sai piiri ületamisel teate, milles dispetšer keelas neil Tadžikistani lennuväljal maandumise, kuid nad otsustasid seda siiski teha. Pärast maandumist pidasid Tadžikistani julgeolekutöötajad mehed kinni, 12. mail esitati neile süüdistus salakaubaveos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles