Linnajuhi napikas: kuritegude aegumine päästis kohtu alt (5)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Savisaare protsessil käis Rein Ilves tunnistajana, eelmisel nädalal pidi aga juba ise kohtu ees seisma.
Savisaare protsessil käis Rein Ilves tunnistajana, eelmisel nädalal pidi aga juba ise kohtu ees seisma. Foto: Tairo Lutter

Kuigi kauane Tallinna spordi- ja noorsooameti juht Rein Ilves pääses aegumise tõttu korruptsioonisüüdistusest, on kohtu alla ametile hankeid korraldanud ja neid süüdistuse järgi endaga seotud firmadele mänginud Heinu Klaas.

Neljapäeval võis kümme aastat Tallinna spordi- ja noorsooametit (TSNA) juhtinud, kuid mullu detsembris skandaalide tõttu ametist lahkunud Rein Ilves Harju maakohtu saalist väljudes kergendustundega hingata. Kuritegu, milles prokuratuur talle mais kahtlustuse esitas, on aegunud. Samal põhjusel pääses kohtu alt Aive Kukk, kes on TSNA korraldatud ja sobinguks peetava hanke võitnud ehitusfirma Termentum OÜ omanik. Ilvest süüdistati riigihanke korraldamisel toimingupiirangu rikkumises ning Kukke sellele kaasa aitamises.

Kohtukulli eest ei pääsenud aga Heinu Klaas, kes on süüdistuse keskmes olnud 2013. aasta Õismäe sportmängude sisehalli ehk pneumohalli hanke korraldaja. Nimelt valis TSNA kõigepealt ühe hankega välja tema firma Kesaten Invest OÜ, mis omakorda pakkus linnale hanke korraldamise teenust pneumohalli ehitaja leidmiseks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles