Fotod: läbikukkunud turu asemele rajati rahvaste sõpruse park

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2010. aastal andis linnavõim ühele keskerakondlasele rajada Kotkapoja tänava haljasala asemele turg, täna avati läbikukkunud turu asemel taas haljasala, mis peab sümboliseerima Eesti ja Aserbaidžaani sõprust.

2013. aastal lammutati läbikukkunud turg maha ning korrastati plats. Mõne aja pärast sigines sinna kummalise kujuga purskkaev. Vahepeal on haljasala mitu korda uuendatud ja korrastatud ja täna avati «korrastatud ja uuendatud roheala aadressil Kotkapoja 2b. Selle sündmusega tähistatakse Eesti Vabariigi ja Azerbaidžaani Vabariigi 100. aastapäeva, roheala aga sümboliseerib sõprust Kristiine linnaosa ja Bakuu Surahanõ linnaosa vahel».

«Avamisel osalesid Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe, Tallinna abilinnapea Andrei Novikov, Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova, Riigikogu liige Mihhail Korb, Azerbaidžaani saadik Eestis Murad Nadžafbeili, Bakuu Surahanõ linnaosa vanem Ilgar Abbassov ja Azerbaidžaani–Eesti parlamentide vaheliste sidemete töörühma juht Hadži Salajev,» teatas linnaosavalitsuse pressiesindaja.

Riibe sõnul tehti taastamistööde ajal korda kivist tee, lillepeenarde ääred, samuti paigaldati parki pingid ja teabetabel. «Purskkaevu ümber rajati Azerbaidžaani rahvuslikes motiivides kivitee, mis sümboliseerib sõprust nii Eesti Vabariigi ja Azerbaidžaani Vabariigi kui nende pealinnade vahel,» ütles Riibe.

«Iseseisvuse taastanud Eesti ja Azerbaidžaan allkirjastasid diplomaatiliste suhete kokkuleppe 20. aprillil 1992. aastal. 24. aprillil 2008. aastal allkirjastati koostööleping Tallinna linna Kristiine linnaosa ja Bakuu linna Surahanõ linnaosa vahel,» lisas Bakuu linna Surahanõ linnaosa vanem Ilgar Abbassov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles