Õpetajad võivad peagi õpilasi läbi otsida (4)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seadusemuudatuse jõustumisel võib õpetaja edaspidi ka õpilase tahte vastaselt otsida läbi tema koti, kus võib olla ohtu tekitav ese.
Seadusemuudatuse jõustumisel võib õpetaja edaspidi ka õpilase tahte vastaselt otsida läbi tema koti, kus võib olla ohtu tekitav ese. Foto: Sander Ilvest

Haridusministeerium sai pärast aastaid kestnud vaidlusi valitsuse heakskiidu eelnõule, millega pannakse paika, millistes olukordades võivad õpetajad õpilast läbi otsida.

Eelnõuga muudetakse põhikooli- ja gümnaasiumiseadust selliselt, et edaspidi võivad õpetajad õpilastelt keelatud esemeid või aineid ära võtta. Nende hulka kuuluvad relvad ja lõhkeained, kuid ka alkohol ja narkootikumid.

Kui olukord nõuab, võib õpetaja edaspidi õpilase ning tema koolikoti ja kapi läbi otsida. Samas ei tohi õpetaja kedagi läbi otsida niisama, selleks peab olema põhjendatud kahtlus. Ka peab läbiotsimise juures olema keegi kolmas ja kogu asi tuleb kirjalikult protokollida.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles