Saaremaa bussides peavad tulevikus olema konditsioneerid ja WiFi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USB mälupulk.
USB mälupulk. Foto: Matthew Baker/PA Wire/Press Association Images

Saaremaa vallavalitsuse hankekomisjon ja maanteeameti esindajad panid reedel paika, et elanikeveost huvitatud bussifirmad peavad oma bussid varustama konditsioneeride, WiFi ja USB pesadega, kirjutab Saarte Hääl.

«Kui me üldistest tingimustest räägime, siis me otsustasime, et bussidesse tulevad konditsioneerid, WiFi ja USB-pesad telefonide laadimiseks,» ütles Saaremaa valla transpordinõunik Karl Tiitson.

Päevakorral olnud juhtide kainuse kontrollimiseks mõeldud alkolukku bussidele kohustuslikuks ei tehta. Lahtiseks jäi hanke tehniliste tingimuste arutelul aga jalgratta bussis transportimise võimalus.

«Iseenesest ei ole maanteeamet rataste bussidega vedamise vastu, aga küsimus on selles, mida see graafikus püsimise osas kaasa toob,» viitas Tiitson. «Siin tekib oht, et kui bussijuht peab minema ratastega tegelema, võib graafikust maha jääda.» Jalgratta transportimise võimalust arutab hankekomisjon kokkusaamisel vedajatega 22. oktoobril.

Saaremaa vald korraldab maakonna bussiliinidele järgmiseks kümneks aastaks vedaja leidmiseks konkursi sel sügisel. Kui praegu on maakonnaliinid jagatud kahe vedaja vahel, siis eelseisva hanke tulemusel hakkab avalikku liinivedu maakonnas teostama üks bussifirma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles