Melville: mulle muutus vastuvõetamatuks olla president Trumpi esindaja (36)

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaadiku James D. Melville’i vastuvõtt Ameerika Ühendriikide 242. iseseisvuspäeva tähistamiseks. 
USA suursaadiku James D. Melville’i vastuvõtt Ameerika Ühendriikide 242. iseseisvuspäeva tähistamiseks. Foto: Tairo Lutter

Suvel Facebooki postituse ja rahvusvahelise meediakära saatel ametist lahkunud USA suursaadik Eestis Jim Melville on nüüd oma 33-aastasele karjäärile Ühendriikide välisteenistuses lõpliku punkti pannud. Postimehele antud intervjuus ütleb ta, et suursaadiku töö Eestis oli tema pika diplomaadipõlve kõrghetk. Aga otsus anda oma lahkumisest väga häälekalt teada ei lähtunud soovist silma torgata, vaid oli tunnistus, et ta enam ei suuda.

On inimesi, kes väidavad, et teadsite suvel juba kaua, et lahkute nii suursaadiku kohalt Tallinnas kui ka diplomaadiametist ning tahtsite viimasel hetkel teha kõlavat avaldust, mis teile isiklikult Trumpi vastaste leeris omamoodi aupaistet tekitaks.

Ka mina olen selliseid väiteid kuulnud. Teadsin juba pikka aega, et mu aeg Eestis on piiratud – eriti pärast seda, kui Valge Maja esitas ametlikult minu järglase kandidatuuri. Kogu aeg, kui mu järeltulija kandidatuuri vaeti, teadsin, et lahkun. Tundsin ka seda, et nüüd, kui uus administratsioon oli teinud oma valiku minu järglase suhtes, muutus minu arvamus üha vähem tähtsaks.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles