Saarte Hääl: lageraie soodustab elektrikatkestusi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lageraie on viimasel kümnendil Eestis väga levinud.
Lageraie on viimasel kümnendil Eestis väga levinud. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Üha sagedamini avastavad tormijärgsete elektrikatkestuste järel liinidel parandustöid tegevad töömehed, et puud on langenud traatidele «tänu» lageraiele.

«Kui võtad metsa lageraiega maha ja jätad liinikoridoris alles vaid ühe rea, siis loomulikult on puud tuultele rohkem avatud ja suure tõenäosusega võivad nad meie liinidele kukkuda,» ütles Saarte Häälele Elektrilevi OÜ kommunikatsioonispetsialist Peeter Liik, lisades, et üksikute puude kasvama jätmine ei ole hea variant.

Liigi sõnul oleks ideaalne lahendus võtta puud maha kuni liinikoridorini. «Põhjus, miks maaomanikud võib-olla alati koostööd ei tee, on see, et liinikoridori ääres rea mahavõtmiseks peavad nad oma masinatega sinna sõitma, aga seal tööde tegemine peab olema meiega kooskõlastatud. Võib-olla mõni maaomanik ei taha seda vaeva näha ja võtabki ära niipalju, kui tal vaja on,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles