Rännakud toas ja õues: tee plaane räätsamatkast revüüni

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment uhiuuest teosest: "Kahe heli vahel. Graafiline romaan Arvo Pärdist". Autor Joonas Sildre.
Fragment uhiuuest teosest: "Kahe heli vahel. Graafiline romaan Arvo Pärdist". Autor Joonas Sildre. Foto: Allikas: raamatu FB leht

Kellasalu, Pariis ja Nantes' on alanud nädalal tarvilised kohanimed kõigile neile, kelle jaoks Arvo Pärdi helilooming, elu ja töö olulised on. Ent ka iduEdu väärib kogemist ning revüülavastus ilusast neiu Eestist ootab Virus jätkuvalt vaatajaid.

ESMASPÄEV, 15. oktoober

  • Kell 14.15 saadetakse Estonia kontserdisaalist teele uhiuus tuuba Ülem-Suetuki Eesti puhkpilliorkestrile Siberis. Eesti tänased ja endised tuubamängijad koostöös EV100 algatusega "Igal lapsel oma pill" kingivad orkestrile tuuba, kaks alti, ühes tenor ja kaksteist noodipulti. Sündmusel esinevad kõnedega Hannes Astok ja EV100 juhtrühma liige Tiit Pruuli, tuubal musitseerib Urmas Kõiv
  • Kestab laste ja noorte muuseumidefestival "Avatud mänguväljad". Festival on pühendatud Eesti Vabariigi 100. aastapäevale ja juubeliaastast inspireerituna on ürituse põhiteema "100 tähtsat asja". Festivalil osaleb ühtekokku 38 muuseumi kõikjale üle Eesti. Festival kestab sügisese koolivaheaja lõpuni ehk 28. oktoobrini.

KOLMAPÄEV, 17. oktoober

  • Kell 12 avab Laulasmaal Kellasalus Eesti juubeliaastaks valminud Arvo Pärdi Keskus oma uksed. Külastajaid ootavad ekskursioonid ja kontserdid, toimub heliloojat tutvustava lühifilmi ja graafilise romaani esitlus. 
  • Kell 17.15 esitletakse Viljandi Linnaraamatukogus raamatut "Kaks tormi. Sakalamaa Rahvarinne. Viljandimaa aastatel 1987–1992". Kogumik käsitleb Viljandis ja Viljandimaal aset leidnu näitel Eestis toimunud suurt murrangut, mil paralleelselt kulgesid ulatuslikud poliitilised, majanduslikud ja sotsiaalsed reformid. Raamatu isikuregistris on 534 nime. 

NELJAPÄEV, 18. oktoober

  • Kell 12 kohtub Talllinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonnas (Liivlaia 40) kirjanik Markus Saksatamm Õismäe Vene Lütseumi õpilastega. 2018. aastal kohtuvad Eesti kirjanikud peamiselt vene keelt emakeelena kõnelevate lastel ja noortelega.
  • Eesti Arhitektuurimuuseumi suures saalis avatakse näitus "100 ehitist – sada aastat. EV100". Näitus tutvustab Eesti märgiliste ehitiste ja rajatiste abil, kuidas on viimase saja aasta jooksul arenenud siinne maa, linn ja rahvas. Väljapanek on avatud 31. detsembrini.
  • 18. oktoobril, mil möödub 79 aastat esimese ümberasujate laeva lahkumisest Tallinnast, avatakse Saka mõisas mälestusmärk Umsiedlungile ja toimub baltisakslaste ümberasumisele pühendatud konverents. Mälestusmärk Umsiedlungile on Saka mõisaomanike Eha ja Tõnis Kaasiku kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks, meenutamaks baltisakslaste ümberasumist Eestist ja Lätist.

REEDE, 19. oktoober

LAUPÄEV, 20. oktoober

  • Kell 11 algab Tallinna kesklinna hariduskvartalis moodsa õppimise festival "iduEDU".  Avatud on ka expo-ala, kus on väljas rohkesti tehnikat, mida õppimisel kasutada. Osalema on oodatud kõik huvilised.
  • Kell 19 algab Tallinnas Viru Hotellis revüülavastus Forever Young. Lavastus on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale, rääkides vaimuka loo armastusest ja vabadusest, iseseisvusest ja isepäisusest. 
  • Pariisis Philharmonie de Paris toimub Arvo Pärdi autoriõhtu, kus Eesti esinduskollektiivid esitavad EV100 juubeliprogrammi raames meie tuntuima ja maailmas enimmängitud elava helilooja loomingut.

PÜHAPÄEV, 21. oktoober

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles