117-aastane Ülem-Suetuki Eesti puhkpilliorkester saab juubeliaastal kingituse

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Esmaspäeval, 15.oktoobril saadetakse Estonia kontserdisaalist teele uhiuus tuuba Ülem-Suetuki Eesti puhkpilliorkestrile Siberis. 

EV100 algatuse "Igal lapsel oma pill" raames tegid Eesti tänased ja endised tuubamängijad pillimeestele ning muusikasõpradele üleskutse soetada uus tuuba 117 aasta vanusele Ülem-Suetuki Eesti puhkpilliorkestrile Siberis. 

"Eesti orkester Siberis vajab uusi pille, sest olemasolev tuuba, millel mängib Nikolai Kensap, on juba 53 aastat vana ja üsna viletsas olukorras," sõnas algatuse eestvedaja Hannes Astok.

Kokku laekus enam kui viiekümnelt annetajalt 4531 eurot, mille eest osteti koostöös EV100 algatusega "Igal lapsel oma pill" lisaks tuubale kaks alti, üks tenor ja kaksteist noodipulti. Koos juba soetatud uhiuue trompetiga saab uuendatud ligi poole Ülem-Suetuki orkestri pillipargist.

Uhiuus tuuba saadetakse pidulikult teele Estonia kontserdisaalist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles