Perevägivald viis trellide taha: Ida-Virumaal vahistati oma lähedasi peksnud mehed

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellid.
Trellid. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalavahetusel pidas politsei kinni kaks meest, kes panid toime kehalise väärkohtlemise lähisuhtes. Prokuratuuri taotlusel vahistati mõlemad mehed.

Jõhvi politseijaoskonna juhtivuurija Aleksandra Mürsep sõnas, et politsei võimalus lähisuhtevägivalla all kannatajat kiirelt aidata, on vägivallatseja kodust ära viia. «On tähtis, et inimene, kes on saanud tunda vägivalda, saaks oma igapäevaeluga edasi minna. Seetõttu on vägivallatsejate kinnipidamine ja ühiskonnast eemaldamine niivõrd tähtis,» lisas uurija.

Reede õhtul lõi alkoholijoobes 49-aastane mees Kohtla-Järvel Sakala tänaval maja korteris endist elukaaslast, 47-aastast naist. Järgmisel hommikul pidas politsei mehe kahtlustatavana kinni.

Laupäeva varahommikul lõi 32-aastane mees Kohtla-Järvel Põhja alleel asuvas korteris korduvalt oma abikaasat, 36-aastast naist. Abikaasad olid eelnevalt koos alkoholi tarvitanud. Politsei pidas vägivaldse mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Viru Ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Margit Luga sõnul kasutasid mõlemad kahtlustatavad ka varem enda lähedaste suhtes vägivalda. «Kahjuks suureneb vägivald koduseinte vahel  just nädalavahetustel, mis veedetakse sageli koos alkoholiga. Kuna prokuratuur suhtub täie tõsidusega lähesuhtevägivalla juhtumitesse, taotlesin meeste vahistamist,» lisas Luga.

Pühapäeval taotles Viru ringkonnaprokuratuur meeste vahistamist ning Viru maakohtu loal võeti mõlemad mehed vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles