Yana Toom: 97 protsenti narvakaid hakkab omavahel rääkima eesti keeles? Päriselt või?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom.
Yana Toom. Foto: Erik Prozes / Postimees

Kuna venekeelsete elanike lõimumist pole Eestis toimunudki, siis pole Narva elanikel ka mõtet omavahel eesti keeles rääkida, arvas keskerakondlasest Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom seekordses ETV saates «Esimene stuudio».

Saatejuht Andres Kuusk küsis Toomilt muu hulgas, kas integratsioon on Eestis läbi kukkunud. Toom arvas, et nii ei saa öelda. «Kuidas võib läbi kukkuda see, mida pole olemas, ma ütleks niimoodi,» märkis ta.

Toomi sõnul ta ei tea inimesi, kes ei valdaks üldse eesti keelt. «Isegi need, kes saavad keeleinspektsiooni ettekirjutuse, siis mingil määral nad ikkagi räägivad. Neid inimesi pole olemas,» väitis ta.

Kui jutt läks Narva valdavalt venekeelse elanikkonna eesti keele oskusele, tõstatas saatekülaline küsimuse, miks nad üldse peaksid omavahel riigikeeles rääkima. «97 protsenti venekeelseid inimesi hakkavad rääkima omavahel eesti keelt? Kuulge! Päriselt või?»

*Postimees täpsustas loo pealkirja selguse huvides 17. oktoobril 2018. Loo algne pealkiri oli: «Yana Toom: 97 protsenti narvakaid hakkab rääkima eesti keeles? Päriselt või?».

Postimees vabandab ebatäpsuse pärast.

Copy
Tagasi üles