Vana-Pirita tee ehituse käigus rekonstrueeritakse ka lauluväljaku parkla (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: K-Projekt

Vana-Pirita tee ehitustööde käigus rajatakse kolme meetri laiune asfaltkattega jalgrattatee ja kolme meetri laiune betoonkivikattega kõnnitee.

Ajaloomuuseumi teenindamiseks ehitatakse 39 kohaline parkla koos reisibusside peatumistaskuga ja rekonstrueeritakse ka Tallinna Lauluväljaku Merevärava esine parkla.

Liiklusohutuse tagamiseks eraldatakse kergliiklejad ja mootorsõidukid teineteisest äärekivide ning haljasribadega. Vana-Pirita teele paigaldatakse LED-tehnoloogial põhinev tänavavalgustus ja ülekäiguradadele erivalgustus. Liikluse rahustamiseks rajatakse künnised. Vaegnägijate liikumise hõlbustamiseks paigaldatakse ülekäiguradadele braikivid.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul sõlmiti Vana-Pirita tee rekonstrueerimiseks töövõtuleping Tallinna Teede AS-iga 26. juunil. Ehitustööde lepinguline maksumus on 2,8 miljonit eurot ja lepingu täitmise tähtaeg on november 2018.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles