Tuntud riigifirma pööras ametühinguga tülli

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TS laevade parvlaevad Tiiu ja Piret Tallinna vanasadamas.
TS laevade parvlaevad Tiiu ja Piret Tallinna vanasadamas. Foto: Mihkel Maripuu

Suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaühendust käitav riigifirma TS Laevad on pööranud tülli meremeeste ametiühinguga, kes nõudvat üle jõu käivat palka ja soodustusi. Ametiühing süüdistab ettevõtet aga ebaeetilises käitumises ja varjamises.

Vaikselt hõõgunud söed lõid lõkkele teisipäeva õhtul, kui börsil noteeritud Tallinna Sadama tütarfirma TS Laevad saatis lakoonilise pressiteate: TS Laevad pöördus kollektiivlepingu läbirääkimisteks riikliku lepitaja poole. Ettevõtte juht Jaak Kaabel ütles, et nad on Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühinguga (EMSA) läbi rääkinud juba alates märtsist, kuid jõutud pole veel kuhugi.

Lemberi sõnul ei nõua parvlaevadel töötavad laevaperede liikmed kollektiivlepingu läbirääkimistel mitte midagi erakordset. Töötajate põhinõudmistes soovitakse, et makstava töötasu väärtus ajas pidevalt ei kahaneks. Soovitakse ka, et õnnetusjuhtumid töökeskkonnas oleks kindlustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles