Homses Õpetajate Lehes: miks kool ei mõju?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel reedel Õpetajate Lehes: 

Foto: Õpetajate Leht

Miks viiakse tugispetsialistid koolidest keskustesse?

Riik on seadusega pannud omavalitsusele kui koolipidajale kohustuse õpilastele tasuta tugiteenuseid pakkuda. Kuidas seda teha, kui igasse kooli spetsialiste ei jagu? Mõned omavalitsused näevad lahendust tugispetsialistide koondamises keskusesse, koolijuhid ja tugispetsialistid leiavad, et see pole laste huvides.

Miks kool ei mõju? Ja mis siis mõjub?

Sotsiaalteadlane Maie Kiisel toonitab, et inimest on väga raske ümber kasvatada ja seepärast soovitab ta panna neid pigem «mugavalt möödapääsmatutesse» olukordadesse. Näiteks prügi sorteerimine. Kui inimese ees on kolm erinevat prügikasti, siis ta lihtsalt peab sorteerima. Niisamuti tuleks panna õpilasi koolis mugavalt möödapääsmatutesse olukordadesse, mitte püüda neid iga hinna eest ümber kasvatada.

Springfieldi Simpsonid või Vargamäe Andres?

«Kuidas kasvatada lapsi eestlasteks?» küsib kunstnik Julia Maria Künnap. «Meil ei ole palju vahendeid. Nutidžinn on ammu pudelist pääsenud, aga päevas on õnneks päris mitu tundi, mil lapsed koolipinki peavad nühkima. Palun, ärgem andkem seda aega käest!»

Kodune toidukultuur(itus) tuleb lapsega kaasa

Pole vist lasteaeda, mis ei pakuks tervislikku ja tasakaalustatud toitu. Iga laps on aga oma kodu peegel, ka kummaliste toitumisharjumuste poolest.

Päriselu paneb koolilaste silmad särama

Pärnu Vanalinna põhikoolis on tosina aastaga üles ehitatud õpilaste ettevõtlikkuse arendamise süsteem, mis haarab oma võrku juba esimese klassi jütsid, ega lase neid enne lahti, kui põhikoolitunnistus käes. Poole tuhande õpilase ja õpetajate tegevust koordineerib väsimatult huvijuht Marje Vaan, kes tutvustab, kuidas nii suur vägi ühes suunas liikuma saada.

Õpetajad särasid Estonias ja teleekraanil

Õpetajate Leht vahendab muljeid kuuendat korda toimunud aasta õpetaja galast. Esmakordselt peeti pidu Tallinnas ja jagati välja ka suuri rahapreemiaid.

Saksa filoloogid Eesti töömaastikul

Tallinna ülikooli saksa kultuuriloo ja kirjanduse dotsent Maris Saagpakk korraldas küsitluse TLÜs ja selle eelkäijainstitutsioonides saksa keele ja kultuuri eriala lõpetanute seas, et saada infot nende tööelu kohta, ja tutvustab küsitluse tulemusi.

Haapsalu kutsekool tõusis rahvusvahelisele pildile

Haapsalus peeti esimest korda rahvusvahelisi restoraniteenindamise võistlusi, kus omavahel võtsid mõõtu õpilased ja professionaalid.

Pudrukuu kutsub lapsed kokkama

Kolmandat aastat saavad koolilapsed oktoobris osaleda pudruprogrammis – mõelda välja retsepte ja ise koolis kokata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles