Eesti eakate kättesaamatu unistus

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõigi keerukuste kiuste on plaanis Tallinna rajada seeniorimaja. Nafta 1a aadressil on selleks sobilik krunt.
Kõigi keerukuste kiuste on plaanis Tallinna rajada seeniorimaja. Nafta 1a aadressil on selleks sobilik krunt. Foto: Postimees

Aastate vältel on ettevõtjatel ja ka pensionäridel endil sähvatanud idee, et Eestis võiks Soome, Rootsi ja Saksamaa eeskujul püsti panna pisikeste korteritega seeniorimaju neile, kes eluga iseseisvalt hakkama saavad. Selle asemel kerkivad aga hoopis sotsiaalmajad või kallid hooldekodud.

Aasta algul andis Tallinna linnajuhid oma 100 000 eakale meedia vahendusel kõlava lubaduse: Eesti esimene eakate üürimaja tuleb Kadriorgu Nafta tänavale. Reaalsuses pole veel olemas erainvestorit, kes maja välja hõigatud kujul linna maale ehitaks. Üürikinnisvara arendaja Scandium käis infokoosolekul, kuid leidis, et praegustel tingimustel konkursil osaleda ei tasu.

Samal ajal on linnavalitsuse kinnitusel seenioride huvi n-ö korteritega teenusmaja vastu suur. Seda näitab ka omanike keskliidu tellitud mõne aasta tagune uuring, mis viidi läbi 1352 pensionieeliku ja pensionäri seas. Selgus, et üle poole osalenuist on valmis müüma oma kodu ja hakkama üürnikuks lootuses, et elujärg paraneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles