Laadal paremat kohta jahtivad kauplejad saabusid Lindorasse juba kaks nädalat varem

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laadakaup
Laadakaup Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Parema kauplemiskoha pärast järjekorras olijad panevad Lindora laada korraldajad ja politsei muretsema, sest tiheda liiklusega maantee serva tekkivas autode rivis ei ole tagatud liiklusohutus.

«Rekordid on löödud - kui eelmine aasta olid poolteist nädalat enne esimesed autod kohal, siis nüüd on kaks nädalat veel varem, asi läheb hulluks,» rääkis laada korraldaja Ivar Traagel ERRile.

Varasematel aastatel on korraldajad autorivide ärahoidmiseks paigaldanud tee äärde peatumise ja parkimise keelumärke, ent need on kauplejad metsa alla visanud.

«Need kauplejad ise tekistavad seda probleemi, me peame tõsiselt mõtlema Lindora laada jätkamisest, me lihtsalt ei suuda seda enam hallata. Või siis leiame lahenduse, et Lindora laat ei ole enam see traditsioon, tõstame oluliselt kohamaksu ja hakkame ettebroneeringuid tegema,» arutles Traagel.

Lindora laat on Võru maakonnas Võru vallas Lindora külas igal aastal simunapäeval, 28. oktoobril peetav laat.

Lindora laadatraditsioon ulatub 1920. aastate algusesse, mil esimesed laadad peeti Lindora ristist mõni kilomeeter eemal Lepassaares. Sealt aga koliti kuivema maapinnaga männikusse, Vastseliina, Obinitsa ja Lepassaarde viivate teede ristmikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles