Solman abilinnapea Izmailova kaastundest: meie pere seda kuulnud pole (8)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Züleyxa Izmailova
Züleyxa Izmailova Foto: Tairo Lutter

Abilinnapea Züleyxa Izmailova sõnul on ta nii kommentaariumites kui ka eraviisiliselt öelnud, kuidas tal on kahju, et inimeste elud on vanade puude tõttu ohtu sattunud. Isamaa liikme ja kommunikatsioonijuhi Riina Solmani sõnul nende pere seda aga kuulnud ei ole.  

«See ongi väga jube, kui puu kukub autole, kus on äsja olnud lapsed, aga emotsionaalne väljaelamine ühe isiku suhtes, kes justkui peaks vastutama, ei ole ka päris õige,» sõnas täna saates «Otse Postimehest» Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova.

Kriitika alla on Izmailova sattunud seoses viimase aja juhtumitega, mil vanad puud on langenud autodele ja pannud seeläbi ohtu inimeste elud. Sealjuures oli märkimisväärne, et vähemalt ühe juhtumi puhul oldi juba enne ohtliku olukorra tekkimist puu jaoks taotletud raieluba, mida linnalt ei õnnestunud saada.

Abilinnapea sõnul ei ole ta aga eramaal kasvavate puude seisukorra eest vastutav. «Ma tuletan meelde kõigile inimestele, kelle maal kasvavad puud: nende eest on vaja hoolt kanda,» sõnas Izmailova.

Isamaa kommunikatsioonijuht Riina Solman, kelle poeg ja abikaasa napilt autole kukkunud hõberemmelga alt pääsesid, leiab aga, et abilinnapeal on viltune arusaam vastutusest oma haldusalas. «Küsida tahaks, et kes siis vastutab ameti otsuste eest kui mitte vastava ala abilinnapea?» sõnas Solman.

Tema sõnul võib diskuteerida eramaaomanike kohustuste üle, kuid antud juhul käib diskussioon pigem Tallinna keskkonnaameti tegevuse ja tegevusetuse üle, kes ei anna eramaaomanikele või majahalduritele raieluba, et need saaksid inimeste elusid ohtu seadvaid puid eemaldada. «Tallinna keskkonnaametnike poolt inimeste turvande äravõtmisest käib jutt,» sõnas Solman.

Izmailova näeb antud olukorras seevastu seost valimistega. «Lihtsalt praegu on valimiseelne olukord, kus teatud inimesed püüavad selle teemaga tähelepanu saada,» sõnas abilinnapea. Isamaa liikme Solmani sõnul väidavad aga eksperdid, mitte poliitilised oponendid, et selliseid ohtlikke puid on linnas kümneid.

Kuigi Abilinnapea Züleyxa Izmailova sõnul on ta nii kommentaariumites kui ka eraviisiliselt öelnud, kuidas tal on kahju, et inimeste elud on vanade puude tõttu ohtu sattunud, ei ole Solman seda endi sõnul kuulnud. «Inimesed ei jõua ju tervet Facebooki läbi lugeda, et teada, et ta on kusagil eraviisilist mõistvat suhtumist väljendanud. Meie pere seda näinud ei ole, nägime, et «Solmanite toon ei meeldi,» kommenteeris Isamaa liige.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles