Kas Eesti jääb suve- või talveajale? Otsus tuleb lähiajal (70)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Lähinädalatel hakkab valitsus arutama, kas Eesti peaks jääma suveajale nagu otsustas riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon või tuleks eelistada talveaega nagu soomlased.

Kuigi Euroopa Liidu asjade komisjon otsustas juba augustis, et Eesti peaks jääma suveaega, ei ole valitsus veel lõpliku otsuseni jõudnud. Lõplik otsus tuleb igal liikmesriigil langetada aprilliks, mil Euroopa Komisjon soovib teada, kas riik soovib alaliselt olla suve- või talveajas.

Kui siiani on räägitud püsivale suveajale üleminekust, siis nüüd on see seatud kahtluse alla, sest Soome kommunikatsiooni- ja transpordiministeeriumi teatel pooldab enamik soomlasi üleminekut talveajale.

Nimelt ei saa peaminister Jüri Ratase sõnul Soome ja Eesti jääda erinevasse ajavööndisse, vahendas ERR.  «Soomega olla samas rütmis on väga oluline. Eestis räägitakse väga palju ka talveajast. Me arutame seda valitsuses novembrikuu alguses,» sõnas peaminister.

Kohustuslikus korras minnakse suveajale viimast korda üle pühapäeval, 31. märtsil 2019. Pärast seda on veel nendel liikmesriikidel, kes soovivad alaliselt jääda talveaega, võimalus keerata kella viimast korda pühapäeval, 27. oktoobril 2019. Alates sellest kuupäevast kella enam ei keerata.

Need tähtajad kehtivad juhul, kui Euroopa Parlament ja Euroopa Liidu Nõukogu võtavad komisjoni ettepaneku vastu hiljemalt 2019. aasta märtsiks.

Kommentaarid (70)
Copy
Tagasi üles