Toomas Vitsut: kas soovime pikemat valget aega või et majanduses poleks probleeme? (11)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Vitsut.
Toomas Vitsut. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi Euroopa Liidu asjade komisjon otsustas augustis toetada kellakeeramise lõpetamisel püsivat suveaega, on komisjoni esimehe Toomas Vitsuti sõnul kõige olulisem, et meil oleks naabritega sama aeg.

«Euroopa Liidu asjade komisjon on küll otsuse vastu võtnud, aga selle arutelu käigus oli juttu ka sellest, et meile on väga oluline, mida teevad meie naabrid ehk Soome, Läti ja Leedu,» kommenteeris kellakeeramise arutelusid komisjoni esimees Toomas Vitsut.  

Vitsuti sõnul on hetkel olukord, selline, et Soome tahab jääda talveajale ja Läti, Leedu eelistavad suveaega nagu Eesti. «Meie jaoks on loomulikult oluline see, mida Soome teeb. Kui meil oleks Soomega erinev aeg, siis tõenäoliselt tooks see majanduses kaasa päris palju ebamugavusi, eelkõige just transpordiühenduses, aga täpselt sama ebamugav oleks ka see, kui meil on Läti ja Leeduga erinev aeg,» kommenteeris Vitsut.

Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees näeks lahendusena seda, kui üheskoos naabritega ühisele otsusele jõuda. «Me peaks oma naabritega läbi rääkima, nii Soome kui Läti ja Leeduga ja katsuma leida ühise lähenemise, ühise aja,» kommenteeris Toomas Vitsut.

Sealjuures usub ta, et naabritega läbi rääkimine raskusi ei valmistaks. «Tegemist ei ole sellise poliitilise küsimusega, kus me väga erimeelt oleme. Pigem on siin kaalutlused selle vahel, kas me soovime, et meil oleks pikemalt valget aega või siis me soovime seda, et meie majanduses ei oleks probleeme või ebamugavusi erineva aja pärast,» sõnas Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles