Boroditš: elektribuss on uus troll (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnatranspordi ASi juhatuse esimehe Deniss Boroditši sõnul on ühistranspordi tulevik seotud elektribussidega.
Tallinna Linnatranspordi ASi juhatuse esimehe Deniss Boroditši sõnul on ühistranspordi tulevik seotud elektribussidega. Foto: Liis Treimann

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) tahab järgmisel aastal soetada sada uut gaasibussi, kuid ettevõtte juhatuse esimehe Deniss Boroditši sõnul mõeldakse tulevikus hoopis elektribussidele.

Sel aastal ei osta TLT ühtegi uut bussi, Boroditši sõnul on selle põhjuseks hiljutised kriminaallood (TLTd tabas kevadel seoses kasutatud busside otsmise hangetega korruptsiooniskandaal, seetõttu vahetus ka ettevõtte juht – toim). Kui Boroditš suvel ametisse asus, nägi TLT nõukogu investeeringute kava ette hübriidbusside ostmist.

«Meie kogemus hübriidbussidega on see, et kütusekulu ei ole oluliselt väiksem, aga hind on 100 000 eurot kallim kui gaasibussil ning 120 000 kallim kui diiselbussil. Kütusekulu on sama, remondikulu on sama – nii et mingit eelist tal pole. Võrreldes gaasibussiga, on ta lõppkokkuvõttes 34 protsenti kallim,» ütles Boroditš.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles