Kohus ei vabasta ärimees Gammerit vahi alt elektroonilise valve alla

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrooniline jalavõru, millega inimest jälgida saab.
Elektrooniline jalavõru, millega inimest jälgida saab. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Harju maakohus ei rahuldanud hotelli- ja restoraniärimehe Pavel Gammeri kaitsja Raivo Lausi taotlust, et mees vabastataks vahi alt elektroonilise valve alla.

Möödunud veebruaris pidas keskkriminaalpolitsei kinni tuntud ärimehed Hubert Hirve ja Pavel Gammeri ning veel ligi 10 nendega seotud inimest, keda kahtlustati majandusalastes ning varavastastes kuritegudes.

Ettevõtjatele Pavel Gammerile ja Hubert Hirvele on esitatud kuriteokahtlustused karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad kuritegeliku ühenduse juhtimist, väljapressimist, piiratud tsiviilkäibes keelatud tulirelvade, tulirelva oluliste osade ja suures koguses laskemoona ning tsiviilkäibes keelatud tulirelva ja helisummuti ebaseaduslikku käitlemist, erasektori altkäemaksu, maksukuritegusid ja eraviisilist jälitustegevust.

Teiste hulgas pidas keskkriminaalpolitsei veebruaris kinni ka oma kunagise kolleegi, rahapesu andmebüroos üle 10 aasta töötanud Aivar Orukase, samuti kunagise kaitsepolitseiniku Viljar Subka. Lisaks eelmistele oli kahtlustatavate hulgas ka tuntud vandeadvokaat Viktor Särgava.

Riigiprokuratuuri kahtlustuse järgi on aastaid tegutsenud kuritegelik ühendus toime pannud erinevaid majandusvaldkonna ning varavastaseid kuritegusid eesmärgiga teenida ühenduse juhtidele ning liikmetele varalist kasu. Lisaks füüsilistele isikutele kasutati kuritegude toimepanemiseks ka juriidilisi isikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles