Minister Sikkut: uus digiregistratuur muudab ravijärjekorrad paindlikumaks

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle-Eestiline uus ühtne digiregistratuur, mida praegu testitakse ja mis peaks järgmisel aastal kõikides raviasutustes kasutusele tulema, muudab eriarsti juurde pääsemise paindlikumaks ja ravijärjekorrad lühemaks, ütles sotsiaaldemokraadist tervise- ja tööminister Riina Sikkut.

«Ravijärjekordi aitab leevendada digitaalne registratuur, mis kaardistab muuhulgas patsientide liikumise ja võimaldab jooksvalt vabanenud arsti vastuvõtuajad täita. Praegu testib seda Põhja-Eesti Regionaalhaigla, et järgmisel aastal saaksid kõik teenuseosutajad selle kasutusele võtta,» rääkis Sikkut saates «Otse Postimehest».

Tema sõnul võimaldaks selline toimiv digitaalne baaslahendus näiteks ravijärjekordi sorteerida. «Kui saatekiri ütleb, et patsient peab saama homme eriarstile, siis ta ka saab homme aja. Kui saatekiri ütleb, et kaks aastat tagasi äratõmmatud seljaga saab veel kuus nädalat oodata, siis saab aja kuue nädala pärast,» märkis Sikkut.

Minister lisas samas, et ravijärjekordade lühendamiseks ei ole ühtset lahendust, kuid laste arstijuurde pääsemine peab olema üks prioriteetidest. «Me võiksime jõuda selleni, et lapsed jõuavad ravile ühe nädalaga,» sõnas Sikkut.

2007. ja 2008. aastal kulus digiregistratuuri arendamiseks ligi 200 000 eurot, millest neljandiku maksis Eesti riik ja ülejäänu katsid Euroopa Liidu struktuurfondid. Tänaseks on see süsteem moraalselt vananenud.

Uue digiregistratuuri lahenduse eesmärgiks on raviasutuste koormuse efektiivsem jaotamine, mille tulemusena pääseks patsient kiiremini arsti juurde. Ühe lahendusena saab patsient juba perearsti juures eriarsti aja kinni panna ning perearst saab elektrooniliselt lisada arsti kinnituse ning saatekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles